Innehåller PR-BudDet knackade på dörren, och vips hade vi en bakmaskin plus ingredienser till kanelbullar i huset. Se detta som ditt sign att haffa en bakmaskin! Aldrig varit enklare att preppa inför kanelbullens dag Bakmaskinen kommer ifrån Rusta och är sjukt prisvärd med sina 799 kr. Leonore fyller år i december och hade faktiskt skrivit upp ”bakmaskin” på önskelistan. Gissa om hon vart glad 🤎. Bakmaskinen är inte bara prisvärd, den är också snygg. Här nedan kommer lite kortfattad produktinfo:”Baka, vispa och knåda med kraft och stil. Denna eleganta köksmaskin blir snabbt en oumbärlig hjälpreda i köket – perfekt för såväl vardagsbak som festförberedelser. Med en kraftfull motor på 1200 W och sex olika hastigheter blandar du enkelt allt från lätta smetar till tunga degar med professionellt resultat.Den medföljande bunken i rostfritt stål rymmer hela 4 liter och är både avtagbar och enkel att rengöra. Tack vare halkfria sugfötter står maskinen stadigt på bänken även under intensiv användning. Köksmaskinen har dessutom en smart sladdförvaring som håller arbetsytan prydlig när maskinen inte används”.Jag älskar idén av att ha en bakmaskin hemma. Barnen har alltid varit varmt välkomna i köket, och gladeligen hjälpt till. Nu har vi ytterligare en lockelse för att umgås på ett mysigt (& gott) sätt. ”Hoppas matte tappar en liten mumsbit”. För en rejäl last med kanelbullar behöver du:Deg:50 gram jäst5 dl mjölk150 gram rumstemperaturerat smör1 dl strösockerEn halv tsk socker1,4 liter vetemjölFyllning:Rumsvarmt smörStrösockerKanel (till kanelbullar)Vaniljsocker (till vaniljbullar)Gör såhär:Värm mjölken och lös upp jästen i en dagskål. Rör ner övriga ingredienser och arbeta degen i ca fem minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Dela degen i fyra delar. Kavla rektangulär och bre smör, strösocker och kanel eller vanilj. Rulla ihop degen och skär i ca två cm bitar. Lägg bullarna i form på en plåt och jäs i ytterligare 40 minuter. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg, toppa med pärlsocker och grädda i 5-10 minuter 😋😋.