Mitt samarbete med Kockens fortsätter på instagram och idag publicerade jag ett recept på min hemmagjorda ingefära shot. Jag var ganska sen på pucken att upptäcka just ingefära shot och det vart fort ett ohållbart köp. Det är dyrt med ingefära shot i butik och det gick fort att dricka upp en flaska. Samtidigt som jag gärna ville boosta mig själv varje morgon med en shot för att jag lever ett aktivt liv och dessutom har småbarn som ständigt kommer hem med sjukdomar. -Så köpte istället en centrifug för att kunna göra min egna! I mitt samarbete med Kockens har jag arbetat med deras ”Superkryddor”. Tre stora kryddblandningar med olika smaker och kombinationer. Istället för att toppa risgrynsgröten med bara kanel kör vi med ”superkryddan” kanel, kardemumma och nejlika. Jag är genuint glad i dessa Superkryddor och trots att det är ett samarbete så använder vi oss av dom nästan dagligen. Just denna Superkrydda med smak av ingefära, gurkmeja och chili kör jag enbart i mina ingefära shots! Gör såhär: I min ingefära shot hade jag en liter vatten, 200 g färsk ingefära, 2 citroner, chili och Kockens ”Superkrydda”. Jag använde mig utav en centrifug för att göra min ingefära shot men annars kan du riva ingefäran samt de andra ingredienserna och värma i en kastrull. Tänk dock på att det INTE får koka! (då försvinner det nyttiga) Sjud i ca 20 minuter och sila sedan vätskan?