<p style="text-align: center">På tisdagen åt vi vår första riktiga middag i New York. Vi hade middagsbokningar under hela veckan men av olika anledningar så avbokade vi alla förutom Nobu. Nobu låg nere i Soho och var inspirerad från Japan. Restaurangen hade även sydamerikans mat (jag tyckte också att det lät som en konstig blandning i början).</p> <p style="text-align: center">När vi tittade på menyn var allt i en stor röra och då kom vår guldklimp till servitör fram och berättade hur det fungerade på Nobu. Allt var smårätter som man delade med varandra och han rekommenderade flera stycken. Vi kände oss fortfarande förvirrade och kände förtroende för vår servitör så han fick sätta av en avsmakningsmeny till oss. 6 rätter blev det totalt på 4 pers och vi vart proppmätta!</p> <p style="text-align: center">Det började med två varianter av sashimi som är en typisk japansk rätt. Det består egentligen bara av skivor av rå fisk. Den första sashimin hade jalapenos, koriander och chili på. Den andra rostad vitlök. Jag blev mest imponerad på dessa två rätter men det kom in en babyspenatsallad med en massa tryffel på och jag som älskar tryffel dog tryffeldöden! Dom tre kommande rätterna vart jag inte alls imponerad på. Det kom in tempura av hummer och räkor som egentligen bara är friterat. Efter det kom det in en vit fisk med alldeles för mycket teriyakisås och till sist en risotto som inte heller var särskilt märkvärdig.</p> <p style="text-align: center">Trots delade åsikter kring maten var upplevelsen grym. En restaurang i Soho:s hjärta och man fick känna på pulsen av New York. En häftig miljö med en servitör jag sent kommer att glömma. Där drack jag för första gången ett vitt vin som hette "Cloudy bay" som nu blivit min nya favorit. Gissa om jag vart överlycklig när jag fick reda på att det finns här hemma också på Systembolaget! Ni måste bara testa vinet, lova mig att köpa hem det nästa gång ni är sugna på vitt vin =)</p> <p style="text-align: center">Jag skulle lätt kunna tänka mig att arbeta med mat och dryck. Tänk vilken lyx att åka runt i världen och testa mat och betygsätta. Drömyrket delux. Jag hade bokat ett bord på "Buddakan" men samma kväll spelade The knicks så det blev ingen middag den kvällen. Himla synd för jag hade sett fram emot den restaurangen. Jaja, nästa gång!</p> <p style="text-align: center">Tyvärr hann vi inte fota alla rätter, vi var för hungriga haha! Här nedan är babyspenat salladen med tryffel och pilgrimsmusslor</p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/10/PA217004-1.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center">Mitt sällskap. Hugo, David och Simone</p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/10/PA217006-1.jpeg"> </a></p> <p style="text-align: center">Hummer tempuran</p> <p style="text-align: center"><a href="http:https://ls-static.bonniernews.se/_amelia_/4497/2014/10/PA217009-1.jpeg"> </a></p>