Innehåller ADLINK Igår så firade vi min mormors födelsedag och jag lovade att komma med en recension om vi var nöjda. Om vi var nöjda… Brasserie Deck ligger söder om stan i Liljeholmskajen. Kajen har blivit som ett andra hem för oss. För många år sedan hade Hugo sitt kontor här, våra bästa vänner bor här och snart hela min familj. Mormor bor redan på kajen och i sommar flyttar även min mamma, styvpappa, de bröder som fortfarande är minderåriga och hundarna hit. Världens bästa mamma och mormor Molly och Leonore gav gäddan fina presenter och var ivriga med att visa hur det fungerar Brasserie Deck är en nyöppnad kvarterskrog och vid det första intrycket tänkte jag ”wow”. De har verkligen fått till interiören och man ville verkligen sätta sig ner för att ta del av restaurangens härliga stimm. Tyckte att baren var så fin Trevligt när man ser in i köket Vad är egentligen viktigast på en restaurang? Är det maten? Servicen? Givetvis är det en helhet men jag tycker att servicen påverkar ett intryck på en restaurang. Är servicen på topp men maten sådär kan jag tänka mig att komma tillbaka men inte om det är tvärtom, alltså delikat mat och urusel service. Servicen klarade Deck galant och maten ska vi inte ens tala om… Under täcket av riven gruyere döljer sig en stekt levain med stuvad höstsvamp. Hugo tog en råbiff till förätt (jag har aldrig förstått mig på det goda med rått kött 😳). Priserna var rimliga och matchade med resterande kvarterskrogar. Till varmrätt käkade jag majskyckling, potatispuré och goda såser. Mamma och mormor tog bakad röding och OJ vad generös portionen var (vilket alltid ger pluspoäng). Summan av kardemumman: Vi var supernöjda. Mätta och glada efter en födelsedagsmiddag med familjen. Vi har definitivt hittat en favvo-kvarterskrog som dessutom ligger på rätt sida av stan för oss! - Fick många frågor på DM om mina jeans. Det här är mina perfekta höst-jeans som är raka i modellen och i en mellanblå tvätt 👖.