Efter min söndagsträning åkte jag och tjejerna till Mahalo- världens härligaste hälsocafé. När jag själv åt en Acai bowl där förra veckan så ville jag att tjejerna också skulle få smaka på det. Och dom älskade det! Speciellt toppingen med granola, bär och ”lalassmör” som Tiki säger till jordnötssmör. ”Det smakar chokladglass” sa Molly -Men vad är egentligen Acai? Acai är ett bär med blålila färg som växer på Acaiziropalmen i Amazonas regnskogar. Acai är känt för att vara väldigt rikt på antioxidanter i form av polyfenoler. Polyfenoler är det ämne som ger frukt och bär sin färg, och anses ha goda hälsoeffekter. Förutom antioxidanter bidrar acai-bäret med en rad andra näringsämnen. Bland dessa tillhör fettsyror som omega-3 och omega-6 och vitaminer och mineraler som vitamin A, vitamin E, järn, kalium, magnesium och kalcium (magnesium är ett populärt ämne för många som tränar eftersom det bidrar till elektrolytbalansen). Acai-bären är dessutom mycket rika på fibrer som kan bidra till ökad mättnadskänsla.