Jag vet knappt vart jag ska börja. Upplevelsen av Frantzén var något utöver det vanliga och upplevelsen skiljer sig från det jag tidigare har upplevt. Att käka ute är bland det trevligaste jag vet och jag är en riktig restaurang-junkie. Ni skulle se min lista där jag antecknar ställen jag vill testa (🙈) där Frantzén stått med länge. Det började med att vi blev ledda till lounge delen. Där beställde vi Champagne och åt grymt goda kanapéer. Här bakom Simon ser man en glimt av loungen. Personalen berättade att restaurangen tidigare var ett kontor och att loungen är byggd i en gammal vindsvåning. Eftersom att vi var fem satt vi lite utspritt men ändå nära Det här var Frantzéns tolkning på en klassisk råraka och det vart som en explosion i munnen Och den explosionen i munnen vart återkommande. Det var sammanlagt 17 serveringar och varje tugga fick smaklökarna att jubla. Vissa smaker var bekanta men ändå kom den återkommande explosionen. Det var inte köttbullar och makaroner där man är van vid smaken. Vi fick se dagens råvaror innan vi satte oss till bords i matsalen Jag har varit på avsmakning tidigare och känslan hos Frantzén skiljde sig enormt. Dels att det var ett öppet kök och att man hela tiden kunde kockarna arbeta. I bakgrunden spelades härlig musik med lite tryck i, inte den typen av musik som gör att det känns stelt och tråkigt. Vi hade samma service som serverade oss, och dom var hur trevliga och proffsiga som helst. När mat och dryck presenterades kom en liten bakgrundsinformation vilket var intressant och inte uttråkande. Maten i sig var enkel och det kändes inte som att dom ville göra några konstigheter. Utan här tillagades grymma råvaror på ett kärleksfullt sätt som resulterade till smakbomber i munnen. Det serverades bland annat: Havskräfta med krisigt ris, rostad aubergine & misosmör Chawnmushi, kungskrabba, vaktelägg och sjöborre i lagrad buljong Piggvar, svart tryffel, oxiderat vin & knivmusslor French toast med entrecote & japansk senap Glass på gurka & tarte tatin Vi åt konstant i fem timmar och det kändes som att man var en del av en välspelad teater. Stämningen var på topp och vi drack en massa goda viner. Besöket hos Frantzén var värd varenda krona och jag förstår att detta anses vara en av världens bästa restauranger med sina tre Michelinstjärnor 🌟🌟🌟 Tack alla inblandade för en fantastisk lördag & alla hjärtans dag lunch. Jag måste fortfarande smälta upplevelsen och kan inte svara på vad jag tyckte var allra godast. 15e mars öppnar Björn Frantzén sitt nya brasserie Astoria, och även den krogen står uppskriven i min lista. Om förväntningarna innan besöket var skyhöga krossades dom absolut av själva upplevelsen. Detta är något man måste uppleva själv och jag rekommenderar varmt en sittning på Frantzén!