November. Mörkt och murrigt, då vill man bli varm i magen. Jag gjorde dubbelsats utav Zeinas ljuvliga köttfärssoppa så att det räcker för två dagar. Jag brukar tänka så just på tisdagar för att på onsdagar är det aktiviteter och tiden på eftermiddagen blir kort. Då är det skönt att ha någonting som bara kan värmas. För 6 portioner behöver du: 400 g köttfärs av valfri sort 1 gul lök 2 morötter 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 6-8 st mellanstora potatisar 2-3 msk tomatpuré 1 burk krossad tomat (400 g) Ca 7 dl hett vatten Kryddor: 2 st köttbuljongtärningar 1,5 tsk dijonsenap (kan utelsutas) 1 msk paprikapulver 1 msk torkad oregano 1 dl finhackad färsk persilja eller 2 msk djupfryst/torkad Salt & peppar Gör såhär: Hacka lök och riv morot grovt. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar. Tillsätten färsen och pressa över vitlöken. När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du alla kryddor förutom buljongen och persiljan. Låt det få fräsa med i 2-3 min. Tillsätt tomatpurén och fräs lite till. Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer den skumma sig i grytan när du tillsätter vätska. Hacka paprikan och vänd i grytan, fräs i 1 min. Häll krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten. Krydda med salt och peppar. Låt få puttra i ca 20 min. Skumma eventuellt av vid behov. Skala potatisen och skär i bitar, häll ner i grytan och låt få puttra ytterligare i ca 15-20 min (tills potatisen mjuknar). Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Strö i persiljan, koka 1-2 min till. -Servera med gott bröd och en klick crempa 😋