Inför veckohandlingen kände jag mig så oerhört trött på de smaksättningar vi brukar köra på lax. Googlade på ”lax i ugn” och hittade det här receptet ifrån Zeina -Matgurun själv! För ca fyra portioner av Zeinas läckra lax med färskost behöver du: 500 gram lax (fyra tinade i portionsform) 200 gram färskost 1 dl riven Västerbotten ost 2 msk hackad dill 2 msk hackad gräslök 1 citron Salt & peppar Gör såhär: Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form och pressa över saften från citronen samt salta och peppra (jag körde såklart på citronpeppar). Gör ett snitt längst med laxen där ostfyllningen sedan ska placeras. Blanda färskost, riven ost, dill och gräslök i en bunke. Klicka i ostkyllningen i snitten på laxen och grädda i ugnen i ca 12-15 minuter! -Garnera med räkor, citron & dill (om du vill)😋