Hittade det här smarriga receptet och lagade dubbelsats för att det ska räcka tills imorgon. Imorgon är det vardagens första FRIYAY och vi ska baaaara mysa och titta på premiären av Talang. Tänker att jag steker resterna av dagens middag då! För fyra portioner krämig italiensk kycklinggratäng behöver du: -4 kycklingfilé -En näve strimlade soltorkade tomater -1 vitlöksklyfta -1,5 dl matlagningsgrädde -1 dl riven parmesanost -3 dl kycklingbuljong -1 tsk torkad timjan -1 tsk torkad oregano -Salt Topping: -Kärsbärstomater Gör såhär: Värm ugnen till 225 grader. Fräs kycklingen tills den får färg i en stekpanna. Salta och lägg kycklingen i en ugnsfast form. Fräs de soltorkade tomaterna och pressa vitlöken och låt det fräsa tills det fått färg och doftar ljuvligt. Det doftar verkligen ljuvligt! Krydda med torkade kryddor och häll i 3 dl kycklingbuljong (jag förkokade 5 dl vatten och 1,5 flytande kycklingbuljong). Tillsätt grädde och riven parmesanost och låt såsen sjuda tills osten smälter. Skeda över såsen över kycklingen och grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut gratängen när den är klar och toppa med körsbärstomater 😋😋😋.