Det är mysigt att avsluta helgen med att äta något lite extra gott på söndagar. Igår blev det stora köttbullar i smakrik tomatsås. Själva tomatsåsen började jag med redan på eftermiddagen. Den fick stå på spisen och puttra i några timmar innan jag la i köttbullarna. Du behöver: Tomatsås: 4 schalottenlökar 4 vitlöksklyftor 4 burkar hela tomater 1 burk crème fraîche smaksatt med tomat & basilika En skvätt grädde 2 grönsaksbuljonger 1 msk Soja Salt Köttbullar: 1 kg valfri färs 4 schalottenlökar Ett paket ricotta Ett paket fetaost 2 ägg Salt Peppar Gör så här: Börja med tomatsåsen genom att hacka löken och pressa vitlöken. Hetta upp en kastrull och stek löken tills den mjuknat, addera vitlöken. Häll i tomaterna, crème fraîche, en skvätt grädde, buljong, soja och salt. Låt tomatsåsen koka upp och sätt igång med köttbullarna genom att hacka löken och blanda alla ingredienser i en bunke. Forma färsen till köttbullar. Stavmixa tomatsåsen innan köttbullarna läggs ner i kastrullen. Koka på medelhög värme med lock på i minst 30 minuter. Servera med tagliatelle och riven parmesan 😋.