Hösten bjuder på många goda primörer. Det är roligt att käka säsongsbaserat och det som årstiden erbjuder. Svamp och framförallt kantareller förknippar jag med höst. Svartkål är en korsning mellan grönkål och savoykål och skördas under hösten och vintern. Denna regniga tisdag käkar vi stekt lax med gräddstuvad svartkål och kantareller. Barnen älskar lax men den gräddstuvade kålen är ny för dom. Jag vill gärna att dom smakar med backade upp med romsås och potatis om det inte föll dom i smaken. Just lax är en favorit hemma hos oss. Innehåller både omega 3 och nyttiga fetter. Fett är livsnödvändigt för att vi ska fungera och källor till bra fetter är bland annat: -Fet fisk -Avokado -Oljor -Frön och nötter -Ägg -Grönkål -Spenat För ca fyra portioner behöver du: 4 laxfilé bitar 400 gram kantareller 300 gram svartkål 1 gul lök 2 dl matlagningsgrädde 100 gram riven parmesan Salt Peppar Smör /olja att steka i Gör såhär: Grovstrimla kålen och hacka löken. Fräs löken och kålen i en stekpanna i några minuter. Tillsätt grädde och låt puttra. Krydda med salt och peppar och rör ner den rivna osten. Ställ kålen åt sidan. Rensa kantarellerna och stek i en stekpanna på hög värme (det blir godast att steka i vanligt smör). Krydda med salt och stek tills det att svampen fått en fin färg. Stek laxen på vardera sida i ca två minuter. Krydda med salt och peppar. Yum, yum och återigen yum!