Vi närmar oss sommaren men tänker att många säkerligen fortfarande arbetar hemifrån. Tänk vad annorlunda det har sett ut de senaste åren och plötsligt har lunch till en själv hemma under arbetsdagen blivit aktuellt. Det behöver absolut inte vara tråkigt, det behöver inte bli fil och smörgås varje dag. Testa den här ljuvliga färskpotatissalladen med citronbakad lax! -Som midsommar på en tallrik Himla fiffigt att laga maten vid lunchtid. Jag gjorde en extra stor sats så att det räcker till familjens middag. Det här kommer dom definitivt att tycka om. För fyra portioner behöver du: Lax: 500 gram laxfilé 1 msk olivolja ½ citron, saft och rivet skal 1 tsk salt Potatissallad: 1 kg färskpotatis 1 knippe grön sparris 1 rödlök En näve gräslök 125 g sallad Dressing: 2 dl crème fraiche 2 tsk honung 1 msk dijonsenap Salt och svartpeppar Gör såhär: Sätt på ugnen på 125 grader. Blanda olivolja, citronsaft och rivet citronskal och pensla över laxen. Salta och baka mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skrubba potatisen och koka i saltat vatten. Ställ potatisen åt sidan så de svalnar medan du rör ihop dressingen. ÄLSK på färskpotatis Skär sparrisen i bitar och lägg ned i kokande vatten och sjuda sparrisen i 5-10 minuter. Blanda potatisen med dressingen och skär rödlöken i tunna, tunna skivor. Finhacka gräslöken och vänd ner sparris, rödlök och gräslök i färskpotatissalladen. Lägg potatissalladen på ett stort fat och skär laxen i bitar över salladen😋😋😋.