Enda sedan saffransäsongen drog igång har jag LÄNGTAT efter att få baka det här - Smarrigt saffransbananbröd. & dessutom utan tillsatt socker! Det blir tillräckligt sött utav banan För saffransbananbrödet behöver du: 0,5 gram saffran 100 gram rumsvarmt smör 3,5 dl vetemjöl (Ha lite extra smör & mjöl till formen) 2 dl ”Nicks Use Like Sugar” 5 mogna bananer 2 ägg 1 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Gör såhär: Sätt på ugnen på 200 grader. Smöra & mjöla en brödform. Mosa fyra av bananerna. Elvispa smör och socker poröst. Blanda saffran med ägg och häll i det i smeten samtidigt som du fortsätter att elvispa. Addera de mosade bananerna. Blanda ner mjöl, bakpulver och salt och rör allt till en slät smet. Häll ned smeten i brödformen och halvera den sista bananen och lägg på smeten med snittsidan uppåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. -Perfekt till helgens allra sista adventsfrukost eller fika