Snart är vi i säsong för en av mina favoritkryddor- Saffran! Under jultid vill jag ha allt med saffran. Gröten, bullarna och till och med bananbrödet. Jag vet att vi inte riktigt är där ännu men smygstartar min favoritkryddsäsong med smarriga nyttigare saffranscones! Jag är uppvuxen med att mamma bakade scones på helgerna. Tyvärr är inte det en tradition jag har hållt fast vid och det är synd för det liksom höjer mysfaktorn med hembakat. Dessa scones är perfekta att käka antingen till frukost eller som mellis. För ca åtta stycken behöver du: 2 dl dinkelmjöl 2 dl havregryn 2 msk chiafrön 2 tsk bakpulver 2 msk fiberhusk 2 krm salt 1-2 pkt saffran 4 dl naturell kvarg 2 msk honung 1,5 dl vatten eller mjölk Valfritt: 2 dl frysta lingon Topping förslag: Marmelad Philadelphia Hackade nötter Fikon Aprikos Gör såhär: Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienser först och rör sedan ned kvargen och vattnet tills du får en degig konsistens. Vänd ner lingonen varsamt i smeten. Dela degen i åtta bitar och platta ut dem en aning på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Grädda i ugnen i ca 15 min. Supersmarriga saffransscones!