När jag såg Zeina lägga upp sin saffransdipp la jag en order på ingredienserna DIREKT! Jag hade väldigt svårt för saffran när jag var yngre men har lärt mig att älska det i vuxen ålder. Klassiska lussebullar är inte så roligt men saffran är verkligen en av mina favoritkryddor. Saffran gör liksom allt roligare. Saffransbullar, saffransgröt, saffranspannkakor och som nu-Saffransdipp! Dippen gifter sig ljuvligt ihop med pepparkakorna. För en skål behöver du: 0,5 g saffran utsedd i 2 msk ljummet vatten 250 g mascarpone 1 dl vispgrädde 0,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker Gör såhär: Häll i alla ingredienser i en bunke. Vispa med en elvisp tills dippen blir fluffig, fast och krämig. Låt dippen kylas ner i kylskåpet i 10-15 minuter innan servering. Ni MÅSTE testa att göra Zeinas busenkla och supersnabba saffransdipp till nästa adventsfika!