Vi har lata dagar hemma. Barnen tar obligatoriska sovmornar och är det inte livets ironi att man själv vaknar tidigt och inte kan somna om? Jag gjorde en sats med scones men adderade lite gott för att göra sconesen lite smarrigare. Osten och bladspenaten gjorde faktiskt stor skillnad på både smaken och konstisen. Perfekt att värma i micron till mellis lite senare! För 11 små scones behöver du: 100 gram smör 7 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 tsk salt 4 tsk bakpulver 3 dl mjölk 50 gram bladspenat 2 dl riven parmesan Gör såhär: Sätt på ugnen på 225 grader. Skär upp smöret i tärningar och låt smöret rumstempereras. Sikta mjölet i en bunke och addera havregryn, salt och bakpulver. Häll i smörtärningarna, bladspenaten och den rivna osten. Häll på mjölk och knåda till en smidig smet. Jag valde att grädda mina scones i en smörad muffinsform och klickade åtta klickar, annars går det bra att dela degen i åtta bitar och platta ut på en klädd ugnsfast form med bakplåtspapper. Grädda sconesen i mitten utav ugnen i 10 minuter. Ta ut brödet och strö över lite riven parmesan och sätt tillbaks i ugnen i några minuter till tills osten har smällt. 😋😋😋😋😋😋