Med fokus på en av mina största laster här i livet -OST 🧀 Välj ut din största bricka/bräda så att MYCKET gotta får plats! Givetvis är det gott att komponera ihop med charkuterier men just den här gången valde jag att fokusera gottebrickan på ost, frukt och choklad. Gottebrickan passar vid många, många olika tillfällen nu till sommaren. Som drinktilltugg, till helgmyset eller till kalasbuffén. Ta något smarrigt att dricka medan du komponerar ihop gottebrickan för att göra upplevelsen ännu trevligare Till Pulkans gottebricka behöver du: Tre olika ostar En eller två olika marmelader Kex Oliver Vindruvor Blåbär Fikon Nötter Choklad Toffie Så skapar du den perfekta gottebrickan: -Välj dina ostar med omsorg. Jag tycker att det är lite festligt och mysigt att handla just ost. Frågar gärna om hjälp och lägger alltid ner kärlek i mina val. När jag handlar ost brukar jag ha som regel att det räcker bra med tre olika ostar. Personliga favoriter är parmesan, Manchego, cheddar, chèvre och tryffelbriee. 4 tips från ostexperten: 1.Lägg ostarna i rumstemperatur minst två timmar före servering, så smakerna hinner mogna ordentligt. 2.Ha en kniv för varje ost så att inte smakerna från olika sorter blandas. 3.Servera ostarna så att den mildaste presenteras först och öka sedan i styrka, risken är annars att de mer smakrika ostarna dövar smaken av de milda. 4.Laktosintoleranta gäster kan normalt sett äta -Något att lägga osten på. Kex, knäcke eller gott bröd. Personliga favoriter är klassikern digestive och Finn crisp ”tasty rye snacks”. -Vad vore salt utan sött? En god marmelad är ett MÅSTE! Vi gillar fikonmarmelad. -Tillbehör i form av goda frukter, nötter och choklad -& det är roligt att skapa ätbar skönhet! Jag brukar addera lite färsk rosmarin för syn & dofts skull En komplett GOTTEBRICKA ALÁ PULKAN! //Vad har du helst på den perfekta gottebrickan?