Glad fredag! Just nu har jag världens craving på gröt. Jag har ätit gröt till frukost nästan hela veckan. Den absolut godaste gröten finns hos cafét Pom & Flora. Deras ”Tantens gröt” är den godaste gröt jag vet. Inspon: Jag har frågat hur dom gör den när jag har varit där. Nu var det väldigt länge sen så tänkte att jag denna fredag skulle lyxa till det genom att göra den själv. Hemligheten bakom deras goda gröt är att dom använder sig av havregrynet ”Steel Cut”. De som skiljer Steel Cut från vanligt havregryn är att havrekärnorna klipps och ett helt annat tuggmotstånd till gröten. De ger alltså en grövre och fylligare upplevelse. För två portioner av Pom & Floras populära gröt behöver du: 2 dl steelcut oats 2 dl ekologiska havregryn 4 dl mjölk 2 dl vatten 2 krm salt 1 tsk kardemumma Topping: Varm mjölk Skyr Hjortronsylt Gör såhär: Koka upp grötens havremjölk, vatten, kardemumma och salt. Vispa i steelcut oats och låt gröten koka upp. Tillsätt sen havregrynen och koka 6-8 minuter. Stäng av värmen och låg gröten stå i några minuter före servering. Värm mjölken till serveringen. Lägg upp gröten och toppa med hjortronsylt och en klick skyr. Häll på den varma mjölken & vips har du dig en egen ”Tantens gröt” alá Pom & Flora 😍. Tips till helgens frukost!