Kronärtskocka är ju bland det godaste jag vet och äter ett par stycken i veckan nu under säsong 😅. Fått frågor på hur jag tillagar dom så tänkte visa det nuuuu. Topp tre godaste jag vet Du behöver: Kronärtskocka En citron Vatten Salt Vitlökssmör: Ca 30 gram smör En vitlöksklyfta En citron Salt Gör såhär: Skär bort stjälken på kronärtskockan och klipp av toppen. Du kan också klippa bort vassa blad på sidan. Lägg dem i en kastrull med toppen upp och fyll på så att de nästan täcks. Häll salt i vatten och lägg ner citronskivor från en hel citron. Koka upp och låt kronärtskockorna sjuda under lock i 30-40 minuter (beroende på hur stora kockerna är). Ställ kronärtskockorna upp och ner på en kökshandduk och låt dem svalna medan du tillagar vitlökssmöret - Smält smöret och blanda med en pressad vitlöksklyfta, citronsaft och salt. Vänd tillbaks kockan med toppen upp och häll över smöret. Ät genom att dra bort blad, doppa i smöret och bit av köttet på bladen. Tänk att du gnager bort köttet från bladet 🐭.