Vi valde veckans recept från Hello Fresh tillsammans och just det här valet gjorde Hugo. Jag personligen föredrar kyckling och fisk men kött funkar också vid enstaka tillfällen. Den här måltiden kändes festlig en helt vardagskväll och spenatsåsen var guuuudomlig! För fyra portioner behöver du: 600 gram Angus biff 1 kg potatis 200 gram spenat 400 ml matlagningsgrädde 2 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 1 påse bladpersilja 2 rödlök 1 påse timjan Köttbuljong 2 msk socker 4 msk vatten Salt Peppar Olivolja Gör såhär: Ta fram köttet så att det blir rumstempererat och krydda med salt och peppar. Sätt på ugnen på 240 grader varmluft och skala och tärna potatisen. Placera på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och salt. Rosta potatisen i 20-25 minuter. Karamellisera rödlöken genom att skiva rödlöken tunt och stek i en stekpanna på medelvärme i ca 5 minuter. Häll i vatten och socker och stek i ytterligare 2-3 minuter. Häll över rödlöken i en skål och ställ åt sidan. Skiva schalottenlök tunt, grovhacka persilja och pressa vitlök och ställ åt sidan. Hetta upp en stekpanna med olivolja på hög värme. Bryn köttet så länge tills du får önskad stekgrad. Låt köttet vila vid sidan om och fortsätt att fräsa schalottenlök, vitlök, spenat och timjan tills dess att spenaten börjar slokna. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong och krydda med salt och peppar. Koka upp tills spenatsåsen tjocknat. -Blanda den karamelliserade rödlöken med potatisen, skär köttet i skivor och lägg upp tillsammans med spenatsåsen😋 Hugo stod och hade en monolog med sig själv att han tydligen steker kött som en riktig köttmästare 😂