Min nya matguru är Jennie Walldén. På autobahn lyssnade jag på hennes sommarprat medan resten av familjen sov. Där på autobahn, kl 07 på morgonen, med fartdårar som susade förbi bredvid satt jag med tårar i ögonen. Jennies sommarprat berörde mig. Jag kände mig både ledsen och varm i hjärtat av hennes sommarprat. Vid lunchpausen klickade jag mig in på hennes Instagram och började följa. Trots att vi var precis i början på vår roadtrip längtade jag hem. Jag längtade hem för att laga hennes mat. Första receptet på hemmaplan blev den här otroligt goda thailändska biffsalladen. För fyra personer: 600 g flankstek (eller entrecôte) Salt Svartpeppar 200 g risnudlar En halv gurka 1 knippe rädisa 1 dl sockerärtor 1 röd paprika 3 salladslökar 1 kruka färsk koriander 2 dl böngroddar 100 g grovhackade jordnötter Dressing: 2 lime, rivet skal och pressad saft 2 msk fisksås 2 msk strösocker 1 riven klyfta vitlök 1 msk japansk soja 1 msk riven ingefära 1 finhackad chili Gör såhär: Börja med dressingen som gärna få stå och dra medan man lagar det andra. Blanda alla ingredienserna till dressingen till sockret löst sig och ställ åt sidan. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skölj sedan direkt i iskallt vatten. Sila och lägg i en stor, vid salladsskål. Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. Skär i 1 cm tjocka skivor. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Dela sockerärtor på mitten. Skiva salladslök. Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna. Finhacka koriander, även stjälkarna, och lägg i salladen. Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. Toppa med jordnötterna. Salta och peppra köttet generöst och grilla ca 2-3 minuter per sida. Låt köttet vila i några minuter och skiva sedan i tunna skivor och servera med nudelsalladen. Utan toppat kött