Inför veckohandlingen så frågade jag barnen vad dom ville äta i helgen. ”Ugnspaaaaankaka!”. Det är första gången någonsin som jag lagar ugnspannkaka och jag frågade vart dom har ätit det. Tydligen är det ”lyxlunch” i skolan när det blir just ugnspannkaka. Med facit i hand var det väldigt gott och smidigt att laga. Ingredienserna hade vi redan hemma och för att göra ugnspannkakan något nyttigare bytte jag ut vetemjöl mot siktat dinkelmjöl. FÖR 4 PORTIONER: 2 dl siktat dinkelmjöl 5 dl mjölk 3 ägg 1 tsk salt TILLBEHÖR: Knaperstekt kycklingbacon Rivna morötter Lingonsylt Keso GÖR SÅHÄR: Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa mjölet med hälften utav mjölken till en slät smet. Tillsätt resten utav mjölken, äggen och salt och vispa. Låt smeten vila i ca 20 minuter. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter. Förvånades över hur krämig den blev 😋 // Middagstips delux!