I söndags var jag så sugen på lasagne. Efter en härlig löptur och dusch satte jag igång med kniven mot strupen.Den som satte kniven mot strupen var jag själv. Jag kommer aldrig glömma när jag bodde ensam och för första gången skulle göra en lasagne själv. Jag misslyckades helt med béchamelsåsen och brände lasagnen i ugnen. Det slutade med att jag slängde hela formen 🙈.Sedan dess har jag inte gjort lasagne. Denna tog lite tid, men ack så värt. Béchamelsåsen blev perfekt, och familjen kunde inte sluta säga "Jisses så gott". Jag gjorde dubbel sats, så ikväll äter vi de sista resterna. För fyra portioner behöver du:10-12 färska lasagneplattor600 g nötfärs1 gul lök2 klyftor vitlök400 g krossade tomater0,5 dl chilisås3 dl riven mozzarellaSalt och pepparSmör att steka iOlivolja till formenBéchamelsås:100 g smör1 dl vetemjöl4 dl mjölk4 dl gräddeRiven muskotSalt och pepparGör så här:Sätt på ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna med smör och stek färs, lök och vitlök. Blanda ner tomaterna, chilisås, salt och peppar. Låt allt sjuda och börja med béchamelsåsen.Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölk och grädde under fortsatt vispning så att det inte bildas klumpar. Krydda med muskot, salt och peppar. Låt såsen koka upp och sjuda i ett par minuter.Ringla olivolja i en ugnsform och täck bottnen med béchamelsås och lasagneplattor. Varva sedan sås, köttfärsröra, riven mozzarella och lasagneplattor ungefär tre gånger. Avsluta med sås och riven ost på toppen.Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter 😋😋.