I måndags bakade jag och barnen Snökakor ❄️. Ta fjärde adventshelgen till att baka dessa goda, juliga kakor till adventsfikat. Dom vart förvånansvärt goda, sådär barnsligt goda. Sega i mitten och med en ljuv smak av choklad. Kakreceptet kommer från bakgurun själv - Camilla Hamid. Hennes snökakor är vackrare och man kan säga att det var många viljor i köket när vi bakade men det viktigaste av allt var att dom klarade av att samsas och att det blev goda julkakor😅. Recept på snökakor: Du behöver: 100 g mörk choklad 50 g mjukt, rumstempererat smör 1,5 dl brunt farinsocker 1 dl strösocker 1 ägg 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk bakpulver 0,5 tsk flingsalt 0,25 dl mjölk 0,5 dl florsocker Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka den mörka chokladen och smält. Elvispa ihop smör, strösocker och farinsocker till en krämig deg. Tillsätt ägget och vispa lite till. Tillsätt vaniljsocker och sedan den smälta chokladen. Rör ihop till en jämn och tjock smet med slickepott. Ha till sist i vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt tillsammans med mjölken i bunken. Arbeta ihop till en kladdig men formbar deg för hand. Forma degen till en rulle, plasta in och ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan utbakning. Dela den kalla degen och rulla jämna bollar som du sedan rullar i florsocker. Fördela degbollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum mellan varje snökaka. Tryck till varje degboll lite försiktigt och grädda sedan en plåt i taget i ca 12-15 minuter. Låt snökakorna svalna på plåten i rumstemperatur innan servering.