När jag var tonåring älskade jag Gorbys!! Jag kom att tänka på att man måste kunna göra hemmagjorda och hittade Zeinas recept.Jag inkluderade Molly i pirogprojektet, och så satte vi igång. Resultatet? Magiskt. Ni måste testa. Perfekt att slänga in i frysen och ha piroger för några veckor framöver. Älskar, älskar , älskar att Molly är med så mycket i köket 🫶🏼. Du behöver:Degen:30 g färsk jäst3 dl ljummen mjölk100 g rumsvarmt smör1 ägg8 dl vetemjöl1 tsk saltFyllningen:350 g valfri färs1 gul lök1 morot400 g krossade tomater0,5 dl chilisås1 msk soja1 msk torkad oregano2 tsk paprikapulverSalt & peppar200 g riven ostÄgg (för pensling)Gör så här:Börja med fyllningen, då den behöver kallna innan pirogerna görs. Hacka löken, riv moroten och stek tills grönsakerna mjuknat. Addera färsen och kryddorna tills färsen är genomstekt. Häll i krossade tomater, chilisås och soja och låt puttra under lock i cirka 30 minuter. Rör om då och då och smaka av med eventuellt mer kryddor. Såsen är klar när det mesta av vätskan har kokat bort. Ställ åt sidan och fortsätt med degen.Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en smidig deg. Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa i rumstemperatur i en timme eller i kylen över natten. Lägg degen på mjölat bord och dela den i bollar. Täck med bakduk i cirka 15 minuter. Kavla ut degen och fyll med köttfärs och riven ost. Nyp ihop kanterna och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter på 200 grader. Därefter är det bara äta och njuta. SÅ nostalgiskt 😍😍. Tack hjärtat för en mysig stund tillsammans i köket 🫶🏼.