Den här soppan får mig att tänka på när jag växte upp. Det var absoluta favoritsoppa och jag är så glad över att även barnen gillar den. Min mormor opererades också förra veckan så tillagade soppan hemma, hällde över i termosar och tog med middagen hem till mormor. Gullungar ❣️ För sex portioner behöver du: 1 kg potatis 1 purjolök 1 liter vatten 3 dl grädde 2 buljongtärningar av valfri sort (jag tog kyckling) Salt & peppar Toppingförslag: Riven parmesan Rostad lök Gör såhär: Strimla purjolöken och skala och hacka potatisen. Bryn lök och potatis i en kastrull tills att det får lite färg. Häll på vatten och buljong och låt soppan koka upp. När det kokar, sänk värmen på spisen och låt koka under lock tills potatisen mjuknat. Häll i grädde och kryddor och stavmixa tills soppan blir slät. Ställ tillbaka soppan på spisen och låt den koka upp i ytterligare 10 minuter😋.