<p class="p1"><span style="font-size: inherit;">Här kommer en gratäng som passar barnfamiljen peeeerfekt. Jag gjorde den igår för att underlätta för oss själva under gårdagen och idag. Eftermiddagarna är fyllda av aktiviteter och kidsen behöver äta middag vid olika tider.</span></p> <p class="p1"><span style="font-size: inherit;"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Den här potatis & köttfärsgratängen är enkel att göra & är dessutom billig! <strong>För en stor gratäng behöver du: </strong></span></p> <p class="p3"><span class="s2">900 gram fast potatis </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 kg köttfärs</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 vitlöksklyftor </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 dl matlagningsgrädde </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 dl mjölk </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Valfria kryddor </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Olivolja </span></p> <p class="p3"><span class="s2">150 gram valfri riven ost </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen tunt och ställ åt sidan. Fräs köttfärsen och pressa ner vitlök och krydda. Stek tills köttfärsen är genomstekt och ställ åt sidan. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Hetta upp en kastrull med lite olivolja och häll ner skivad potatis, matlagningsgrädde och mjölk. Potatisen behöver mycket salt så snåla inte med saltningen. Koka upp potatisen och sjuda i 10-15 minuter. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Varva köttfärsen och potatisen i en ugnsfast form. Avsluta med att strö över riven ost. Ställ gratängen i mitten utav ugnen i ca 20 minuter. Efter 10 minuter satte jag på folie på formen för att bevara färgen.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>