Något vi åt i helgen var Pepparkaksvåfflor! Livets julkrydda Vanliga våfflor fast med pepparkakskrydda i. Istället för jordgubb eller hallonsylt tog vi lingonsylt. De smakade och doftade ljuvligt, ni måste testa själva helt enkelt =) För sex stycken våfflor behöver du: 3 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 msk pepparkakskrydda 2 ägg 3 dl mjölk 50 gram smält smör Gör såhär: Trixet för att få riktigt goda och frasiga våfflor är att se till att kallt möter varmt. Det visste jag inte fören jag läste det hos Egoina. Vi fick smet över och ställde in det i kylen och gjorde mer våfflor dagen efter och den satsen vart nästan ännu godare. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en bunke. Addera ägg, mjölk och smält smör och blanda till en jämn smet. Grädda våfflorna i rikligt med smör och lägg de färdiggräddade våfflorna på ett galler för att bevara frasigheten.