En gratäng mättar magen i flera dagar. Just gratäng måste ju ändå vara vardagens bästa vän? Den här pastagratängen fyllde jag med goda smaker från grönsaker, tomat, soltorkade tomater, grillad paprika, fetaost och gömde spenat i såsen. Ett perfekt sätt att lura i barnen lite extra järn, vitaminer, mineraler och antioxidanter (🙈). För fyra portioner behöver du: 8 färska champinjoner 1 stor gul lök 100 gram bladspenat 2 morötter 3 vitlöksklyftor 2 burkar krossade tomater 3-4 burkar vatten 1 burk grillad paprika 8 bitar soltorkade tomater 2 dl naturell creme fraiche 150g fetaost 500 gram pasta 2 dl riven ost Salt Peppar Kycklingbuljong Gör såhär: Sätt på ugnen på 200 grader. Putsa och hacka champinjonerna, lök, morötter och vitlök. Stek champinjonerna i en kastrull med hög kant. Tillsätt löken när vätskan ur svampen absorberats. Vänd i spenat, morötter och vitlök. Stek alltsammans tills spenaten blivit mindre och häll på grillad paprika, tiltornas tomater, krossade tomater, vatten och crempa. Salta, peppra och krossa en kycklingbuljong. Låt tomatsåsen puttra i ca 30 minuter och smula ner fetaosten precis innan du tar av tomatsåsen från spisen. Häll i 2/3 av tomatsåsen i en ugnsfast form. Toppa med okokt pasta och täck med det sista av såsen. Vill man ha extra protein från pastan kan man välja linspasta Ställ in gratängen i mitten av ugnen i 60 minuter. Efter 50 minuter toppade jag gratängen med riven ost😋. Tycker att man via bild SER hur god den här vegetariska pastagratängen vart!