Pulkis fick som hon ville och vi åt citronpasta i söndags 😋😋💛. Herre min skapade så gott det var. Vågar nog påstå att det är den godaste pastan vi själva lagat hemma. Och så otroligt enkelt! Vi utgick det Benjamin Ingrossos recept. För fyra portioner behöver du: 4 port tagliatelle 2 bananschalottenlökar 2 citroner 2 dl grädde 50 g parmesanost 50 g smör Gräslök Salt & svartpeppar Toppingförslag: Löjrom och räkor Gör såhär: Koka pastan 4 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Riv skalet på citronerna och dela på midjan. Finhacka schalottenlöken och gräslöken. Använd med stekpanna med höga kanter och värm upp till övre medelvärme. Placera två citronhalvor med snittytan nedåt och låt dom ligga kvar tills ytan är karamelliserad, nästan bränd. Ta av pannan från spisen. Pressa saften ur samtliga citroner och häll tillbaks i pannan. Addera löken och låt dem steka i några minuter innan grädden hälls på. Låt det koka i ca 4 minuter. Sila av citrongrädden och häll tillbaks. Addera citronzest och vispa ner smöret, lite i taget. Lyft ner pastan direkt från kastrullen i och låt pastan koka klart i citronsåsen. Vänd i riven parmesan och smaka av med salt och peppar. Toppa med löjrom, räkor och gräslök (vi glömde gräslöken😅).