En riktig hederlig husmanskost middag väntar idag och imorgon. Tiden på eftermiddagarna är knapp på onsdagar och torsdagar pga aktiviteter så gjorde dubbelsats för att få maten att räcka även tills imorgon. Parmesanfyllda biffar med ugnsrostade grönsaker & potatis För fyra portioner behöver du: 1 kg potatis 4 morötter 1 paket brysselkål 1 paket förkokta rödbetor 500 gram valfri färs (jag tog nötfärs) 1 gul lök 2 ägg 0,5 dl strödbröd 100 gram riven parmesan Salt Peppar Olivolja Gör såhär: Jag valde att förkoka potatis, morötter och brysselkål för att det skulle få fortare att ugnsrosta. Sätt på ugnen på 225 grader. Hacka grönsakerna och blanda på en ugnsfast form med olivolja och salt. Placera ugnsformen i mitten utav ugnen och rosta i ca 25-30 minuter. Blir glad av färgglad mat Blanda ägg med ströbrödet och låt det svälla i några minuter. Häll i riven lök och parmesanost. Krydda ordentligt och rör om. Addera färsen och arbeta in den ordentligt. Forma biffar och stek på mellanväg värme i stekpannan. Placera biffarna i en ugnsfast form och ställ formen längst ner i ugnen så att den blir genomstekt. Vi käkar den här pangmaten med sallad och tzatziki 😋😋😋