<p class="p3"><em><strong><span class="s2">Upp med en hand om du minns skolans kalla fisksås! </span></strong></em></p> <p class="p3"> </p> <p class="p3"><span class="s2">Den har funnits med i generationer och är bland den godaste sås man kan äta till fisk. Såsen är också enkel att tillaga själv. </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">För en stor skål med skolans fisksås behöver du: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">3 dl gräddfil<br /> 1 dl creme fraiché<br /> 0,5 dl majonäs<br /> 1 dl bostongurka<br /> 1 kruka finhackad färsk dill eller 1 pkt (35 g) djupfryst dill<br /> 1 msk citronsaft<br /> 1 tsk salt<br /> 1 tsk strösocker<br /> 1 nypa svartpeppar</span></p> <p class="p3"><span class="s2"><strong>Gör såhär:</strong> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Blanda ihop allting och ställ in i kylen en stund innan servering</span><span class="s3">😋</span><span class="s2">. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Till skolans fisksås käkar vi panerad rödspätta, kokt potatis och kokta ärtor. På tisdagar käkar vi fisk, det är sen gammalt.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>