Jag förknippar sommaren lite med Cesarsallad. Jag kommer aldrig någonsin glömma en Cesar som jag och Hugo åt neråt i landet för ett par år sedan. Vi käkade Cesarn med scampi och det är nog den godaste Cesarn jag någonsin har ätit 😋. Trots många ätna Cesar har jag aldrig testat att göra en själv. Nu var det dags att testa och jag VÄGRADE att ha sardeller i såsen och passade också på att göra såsen nyttigare och kalorisnålare. För fyra portioner nyttigare Cesarsallad behöver du: 500 gram kycklingfilé 2 knippor med romansallad 250 gram körsbärstomater 1 röd lök Riven parmesan 4 skivor valfritt bröd Dressing: 2 dl turkisk yoghurt 6 msk riven parmesan 3 tsk olivolja 1 vitlöksklyfta 4 msk färskpressad citronsaft 3 tsk rödvinsvinäger Salt & peppar Gör såhär: Skär kycklingen i mindre bitar och ställ åt sidan. Skär brödet i tärningar och stek i en stekpanna på medelhög värme tills de har blivit krispiga och ställ åt sidan. Håll i alla ingredienser till dressingen i en mixer eller matberedare. Mixa ihop allt och smaka av med salt och peppar. Skölj salladen och skiva tomat och rödlök. Blanda grönsakerna i en skål med dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med kyckling, krutonger och riven parmesan 😋.