Jag och barnen har käkat gröt i ett par dagar nu och kände ett behov av variation. Ägg har vi ätit, smörgåsar har vi ätit, pannkakor har vi ätit och yoghurt har vi ätit. Dock aldrig yoghurt med nötiga bakade äpplen! Oj, oj, oj säger jag bara! Detta var kalasgott och godare än förväntat. Nötterna tillförde mycket och det kändes matigare såhär än att bara steka på äpplen med kanel. För fyra portioner behöver du: 2-3 äpplen 1 tsk Kockens SUPERKRYDDA med kanel, kardemumma och ingefära 2 dl blandade nötter 1 dl havregryn 0,5 dl honung Olja Flingsalt Gör såhär: Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva äpplena och blanda med kryddorna i en oljad ugnsform. Grovhacka nötter och blanda med havregryn, honung, olja och flingsalt. Häll över nötblandningen ovanför äpplena och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. -Toppa yoghurten med de nötiga bakade äpplena och vips har du ett nytt och gott frukostalternativ 😋