Leonore har dille på lasagne. I och med att vi firade alla hjärtans dag en hel helg svävade vi på moln även i söndags. Vi avslutade en fin helg med att käka den här mumsiga lasagnen med spenatplattor och mozzarella. För sex portioner behöver du: 500 gram nötfärs 5 msk tomatpuré 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1,5-2 burkar krossade tomater Ca 16 gröna lasagneplattor med spenat 1 tsk socker Kryddor: Salt 2 krm torkad oregano 2 krm torkad basilika 2 krm torkad dragon Bechamelsås: 5 dl mjölk 50 g smör 3 msk vetemjöl 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 0,5 tsk muskot Topping: 250 gram mozzarella Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken och vitlök. Fräs köttfärs, lök och vitlök i en gryta och salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och resterande kryddor och låt köttfärssåsen koka ihop på svag värme i ca 10 minuter eller längre. Béchamelsåsen: Fräs mjölet i smöret i en kastrull och tillsätt rumstempererad mjölk lite i taget under omrörning. Låt béchamelsåsen koka på medelvärme i minst fem minuter under omrörning. Smaksätt såsen med salt, vitpeppar och muskot. Lägg béchamelsåsen i botten på en form. Lägg på spenatplattor och köttfärssås. Fortsätt att bygga lasagnen och lämna béchamelsås på toppen. Toppa med skivad mozzarella och gratinera lasagnen i ugnen i ca 25 minuter😋. Lasagnen fick mycket väl godkänt