Klassiska köttbullar fast med en twist- i gratäng! Hur genialiskt? Visserligen älskar alla i familjen klassiska köttbullar med tillbehör också men det är alltid roligt att laga mat med en twist. Förra veckan körde vi Tacogratäng och idag Köttbullegratäng. Har du tips på några recept med en rolig twist? För fyra portioner behöver du: 500 gram valfri färs 1 vitlöksklyfta 1 gul lök 2 burkar hela tomater 1 kalvbuljongtärning 2 skivor surdegsbröd 100 gram riven parmesanost Salt Peppar Gör såhär: Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda färsen med salt och peppar. Forma färsen till små köttbullar. Hacka lök och pressa vitlök. Stek löken och vitlöken i en stekpanna tills det mjuknat. Häll i burkarna med hela tomater och 2 dl vatten. Smula ned buljongtärningen. Låt tomatsåsen sjuda i ett par minuter. Stek köttbullarna bara så att dom får en yta. Lägg ned köttbullarna i tomatsåsen och fortsätt sjuda. Häll sedan över allt i en ugnsfast form. Bryt surdegsbrödet i bitar och strö över. Avsluta med att riva parmesan över gratängen. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med potatis och sallad😋