Vilken lyx att bli bjuden på god och varm höstsoppa med hembakat bröd till lunch! Det är Mikaela som har lagat denna ljuvliga soppa samt bakat brödet. Har väl hon blivit en riktig husmor😍. För ca fyra portioner av denna höstiga soppa med smak av morot och ingefära behöver du: 1 kg morötter 1 gul lök 1 bit ingefära 1-2 klyftor vitlök 1 förpackning kokosmjölk (250 ml) 8-10 dl vatten 1 grönsaksbuljong 1 skvätt grönsaksfond 1 tsk sambal oelek 0,5 - 1 msk gul curry (beroende på smak) 0,5- 1 tsk salt 0,5- 1 tsk citronpeppar Olja eller matfett Gör såhär: Skär morötter i ca 1 cm tjocka skivor. Hacka löken och fräs tillsammans i en stor gryta tills löken blivit mjuk. Rör om ordentligt. Skala och och riv ingefäran. Finhacka vitlök och tillsätt i grytan tillsammans med ingefära, curry, sambal oelek. Låt fräsa någon minut. Tillsätt buljongtärningen, grönsaksfond, kokosmjölk, vatten, samt salt och citronpeppar efter smak. Låt koka upp och sedan sjuda på lägre värme i ca 20 min under lock tills morötterna är mjuka. Topping: Solroskärnor Pumpakärnor Riven kokos eller kokoschips Keso Medan soppan sjuder rosta solroskärnor och pumpakärnor försiktigt i en stekpanna tills de fått färg. Tillsätt kokosflingorna mot slutet. Ta av grytan från plattan och mixa soppan slät med hjälp av stavmixer. -Tips! Linda en kökshandduk över grytan när du mixar så slipper du varm soppa i hela köket! Servera soppan och toppa med fröblandning och keso. //Nu ska vi sätta igång med att förbereda inför dagens stora överraskning!