<p class="p3"><span class="s2">På måndagar lagar jag alltid extra mycket mat. Igår var inget undantag. Tisdagsförmiddagarna går i ett och barn ska skjutsas och hämtas. Då är det skönt att ha mat som man kan värma, det hjälper otroligt mycket med kvällslogistiken. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Ett tag ratade jag köttfärssås och spagetti. Kanske på grund av att jag förätit mig på det eller för att det känns som en ganska tråkig maträtt. Känner du igen dig? Testa då det här krämiga, lyxigare receptet! </span></p> <p class="p3"> </p> <p class="p3"><strong><span class="s3">För fyra portioner behöver du:</span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">500 g nötfärs</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 gul lök</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 klyfta vitlök</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 dl champinjoner</span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 dl matlagningsgrädde</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 msk Johnnys sötstark senap</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 dl krossad tomat</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 msk soja</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 msk tomatpuré</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 msk chilisås</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 tärningar köttbuljong</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 dl vatten</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 krm torkad basilika</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 krm vitpeppar</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 krm svartpeppar</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 krm salt</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Olja att steka i</span></p> <p class="p3"><strong><span class="s3">Gör såhär:</span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Bryn färsen och hackad lök tills när färsen nästan är färdigbrynt. Tillsätt vattnet och köttbuljong tärningarna och småkoka tills vattnet nästan dunstat bort helt.</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Tillsätt krossade tomater, soja, senap, tomatpuré, basilika, chilisås, vitlöken, vitpeppar och svartpeppar samt lite salt. Koka upp rikligt i ett par minuter och rör om då och då. Tillsätt svampen och grädden och låt det puttra i 5-7 minuter.</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Servera den extra goda köttfärssåsen med nykokt pasta, sallad och riven ost </span><span class="s4">😋</span><span class="s2">.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>