<p class="p3"><span class="s2">Igår skulle Hugo hem till mamma för att låna ett underställ. Han kom tillbaka med bröd som mamma hade bakat åt oss. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">-<em>Tack älskade mami, det var jättegott</em></span><em><span class="s3">♥️ </span></em></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Frågade om recept till mammas fröbröd med nötter och detta behöver du för två limpor: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">8 dl vetemjöl </span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 dl siktat dinkelmjöl </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 tsk salt </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 tsk bikarbonat </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 liter filmjölk</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 dl mörk sirap </span></p> <p class="p3"><span class="s2">6 dl russin och nötter (t.ex. hasselnötter, pumpafrön, solrosfrön och linfrön) </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Smör</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Mer frön (till formen) </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär:</span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Rör ner fil, sirap, russin, nötter och fröer. Arbeta ihop till en jämn smet. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Smöra och bröa två avlånga brödformer (alá 1,5 liter) och strö frön i botten. Häll i smeten, toppa med mer frön och låt brödet stå längst ned i ugnen i ca 50 minuter. Sänk sedan temperaturen i ugnen till 175 grader och grädda i 30-40 minuter till.</span></p> [caption id="attachment_61070" align="alignnone" width="1920"] Processed with VSCO with a8 preset[/caption] <p class="p3">