<p class="p1"> <p class="p3"><span class="s2">Käkade precis en sen lunch. Jag är egentligen en sån som gärna käkar redan vid kl 11 men idag fick jag inte till det. Men är lunchen såhär lyxig gör det ingenting!</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Jag ÄLSKAR shakshuka. Svingott att käka till bröd, sallad och lite hummus. <strong>För fyra portioner behöver du:</strong> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 gul lök </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 röd paprika </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 vitlöksklyftor </span></p> <p class="p3"><span class="s2">500 g tomat </span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 ägg</span></p> <p class="p3"><span class="s2">150 gram fetaost </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Persilja </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Peppar </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Chili flakes </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Paprikapulver </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Olivolja </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Hacka lök, paprika, vitlök och tomat. Stek lök, vitlök och paprika tills det mjuknat och krydda med salt, peppar, chili flakes och paprikapulver. Addera tomaterna och låt grytan koka i ca fem minuter. Smaka av och salta. </span><span class="s2">Knäck äggen i grytan och smula på fetaost.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Låt grytan puttra tills äggen är tillagade och garnera med persilja. Easy peasy och urgott </span><span class="s3">😋</span><span class="s2">.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>