Mmmm. Älskar sandefjordsås. Visste ni om att såsen härstammar från Norge? Jag tycker om att äta lax och stekt sparris till såsen, men kokar alltid potatis till den som vill ha. För fyra portioner använde jag: 4 laxfiléer Salt Sparris Olivolja Sås: 1,5 dl matlagningsgrädde 1,5 dl crème fraîche 150 g smör, i tärningar 1/2 knippe gräslök, finhackad 1/2 knippe dill, finhackad 1 citron, rivet skal + 1 tsk citronsaft ca 15–30 g rom Salt Vitpeppar Gör såhär: Sätt på ugnen på 160 grader. Ställ saltad lax i mitten utav ugnen i 30-40 minuter. Stek kantarellerna i smör. Såsen: Koka upp matlagningsgrädde och creme fraiche i någon minut. Ta bort från plattan och mixa ner smöret med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner dill, gräslök, citron och rom. Tänk på att romen är salt så börja med mindre och smaka av till önskad smak. Addera salt och vitpeppar.