Jag har craving på ajvar just den. Den absolut godaste är ”Mama’s Ajvar” 🤌🏼. Stod på gymmet förra veckan och värmde upp på en stegmaskin. På tv visade Zeina den här lättlagade och krämiga laxen som kräver få ingredienser. La det på minnet och tillagade rätten igår. Jag älskar när familjen gillar maten. Det är ett bra betyg när ungarna frågar ”kan vi äta det här igen imorgon?”. För fyra portioner behöver du:4 portionsbitar lax utan skinn1 gul lök1 röd paprika1,5 dl ajvar5 dl creme fraicheSalt & pepparSmör till stekningGör såhär:Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka löken och paprikan smått. Stek löken tills den mjuknat och addera paprikan. Häll i ajvarn och stek lite snabbt. Ta bort stekpannan från värmen och häll ner creme fraiche. Blanda och smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en ugnsfast form, toppa med lax och låt stå i mitten utav ugnen i 20-25 minuter. Vi åt dena ljuvliga lax med ris och haricots verts 😋😋.