<p class="p3"><span class="s2">Sedan i höstas är halloumi & pestogrytan en storfavorit. Vi åker upp till Kläppen över jul och Hugos brors familj är vegetarianer. Vi tänkte ha varsin matdag och då tänkte jag laga halloumigrytan. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Nu hade vi inte halloumi hemma utan kyckling så bytte helt enkelt ut ingrediensen. </span></p> <p class="p3"> </p> <p class="p3"><span class="s2">Det vart ljuvligt gott med kyckling också, och man kan välja själv om man vill käka grytan till ris eller pasta. </span></p> <p class="p3"><span class="s2"><strong>För fyra portioner behöver du: </strong></span></p> <p class="p3"><span class="s2">500 gram strimlad kyckling </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 gul lök</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 vitlöksklyfta </span></p> <p class="p3"><span class="s2">250 gram broccoli</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 nävar ärtor</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 nävar hackad grönkål</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 paket körsbärstomater</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 dl créme fraîche</span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 matskedar pesto</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Peppar</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Vitlökspulver</span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Stek kycklingen och ställ åt sidan. Hacka lök och vitlök och stek. Häll ned broccolin och stek tills den har fått färg. Tillsätt grönkål, halverade körsbärstomater och krydda med salt, peppar och vitlökskrydda. Addera crempa och pesto och blanda runt innan du tillsätter den stekta kycklingen. Låt grytan stå och puttra på låg värme så att den blir sådär riktigt guckig innan servering. </span></p> <p class="p3"><em><span class="s2">Lättlagat, krämigt, dolda grönsaker (😍), färgglatt och supergott! </span></em></p>