<p class="p3"><span class="s2">Jag kom hem i fredags och Hugo hade redan hunnit veckohandla ish. 2 kg kyckling </span><span class="s3">🙈🙈🙈</span><span class="s2">. Det är bara att käka upp så det blir kyckling både måndag och tisdag hemma hos oss. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Igår käkade vi en ljuvlig kyckling i krämig curry & citronsås. Var busenkelt att sno ihop! </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">För fyra portioner behöver du: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">400 gram kycklingfilé </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2,5 dl matlagningsgrädde </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2,5 dl vatten </span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 kycklingbuljongstärning</span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 msk maizena</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 msk curry </span></p> <p class="p3"><span class="s2">2 tsk vitlökspulver </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Skalet av en citron </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Ca 1 msk citronjuice</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt & vitpeppar </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Ca två nävar av fryst haricoverts </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda grädde, vatten, buljong, maizena, vitlökspulver, curry, skalet och saften av en citron, salt och vitpeppar i en bunke. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Stek kycklingen på hög värme i en stekpanna så att den får en stekt yta och lägg i en ugnsfast form. Häll på såsen och grönsakerna och ställ i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt!</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>