I helgen hade jag världens inspirationstorka till mat i veckan. Vid sådana tillfällen är det tacksamt att man har en blogg med ett arkiv på över åtta år med en egen flik för just recept! Likaväl som jag hade glömt bort proteinrik lax med saffran och tomat så hade jag glömt bort den här krämiga pestogrytan! Hur gott är det inte med pesto? Och den här grytan skulle jag säga är topp tre godaste jag någonsin har lagat. Den går hem hos både vuxna och barn, och funkar fint i vardagen men också som något gott att bjuda på. För ca fyra portioner av min krämiga pestokycklinggryta med tomat & spenat behöver du: 1 paket strimlad kyckling (ca 600 gram) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 paket bladspenat (ca 70 gram) 1 paket cocktail tomater 4 generösa matskedar pesto 1 burk créme fraiche 250 ml matlagningsgrädde 3 msk flytande kycklingfond Pinjenötter Salt Peppar Gör såhär: Hacka lök och pressa vitlök. Stek i en gryta. Stek kyckling separat i en stekpanna tills det att kycklingen är genomstekt. Häll ned kycklingen i grytan med löken. Rör ner grädde, crempa, pesto och kycklingfond & krydda och låt grytan sjuda under ett lock en stund. Halvera tomaterna och häll ned i grytan tillsammans med spenaten. Servera och toppa med rostade pinjenötter😋