Gjorde en egen variant på mac `n´cheese i denna ljuvligt goda pastagratäng. Som alltid så älskar man ju gratänger som tillagar sig själv i ugnen, och så blir det nästan godare dagen efter när man käkar upp resterna. Barnen gav tummen upp på denna pastagratäng och det känns kul att vi återigen hittat en ny rätt som kommer att bli återkommande under årets gång! För sex portioner behöver du: 400 gram pasta 1 gul lök 100 gram skivad Milano salami 1 dl matlagningsgrädde 200 gram Philadelphia 300 gram riven parmesan Salt & peppar Persilja för garnering Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader och koka pastan enligt anvisningarna. Strimla salamin och skala och hacka löken. Hetta upp en vid kastrull med olja och stek löken mjuk. Ta bort stekpannan från värmen och häll i matlagningsgrädden, Philadelphian, strimlad salami och den rivna parmesanen. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar. Häll ned pastan i en ugnssäker form och toppa med salami och ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills gratängen har fått en fin gyllene färg.