Nej men WOW! Vi startar året med att hitta ett nytt favoritrecept! Barnen slukade hela två portioner utav den här gratängen och från och med nu kommer den att finnas med frekvent i veckomatsedlarna. Du måste testa att laga hemma, funkar både i vardagen, på helgen och rätten att bjuda på😋. För sex portioner behöver du: 1 kg minutkycklingstrimlor 100 g soltorkade tomater 150 g bladspenat ( en påse) 80 g milanosalami 8 delade körsbärstomater 3 kulor mozzarella (alá 125 g) 2 dl matlagningsgrädde 2 dl creme fraiche 100 g naturell färskost 3 msk kycklingfond 1/2 msk soja salt och peppar Gör såhär: Sätt på ugnen på 225 grader. Stek och krydda kycklingen i en stekpanna på hög värme så att den får färg. Lägg den stekta kycklingen i en ugnsfast form men spenat, strimlad salami, strimlade soltorkade tomater, halverade körsbärstomater och mozzarella skivor. Koka upp matlagningsgrädde, crempa, färskost, kycklingfond, soya och salt i en kastrull. Häll över såsen över gratängen och ställ den i ugnen i ca 20 minuter eller tills gratängen fått en fin färg. Det var verkligen SÅ gott!