Igår lagade jag en smarrig kycklinggratäng med smak av sweet chilisås. Det är väldigt roligt att laga mat just nu för barnen gärna hjälper till. Molly kom in i köket och ville hacka och steka. Redo att hoppa in i ugnen Du behöver: 500 g kycklingbröst 1 paprika 250 g champinjoner En halv purjolök En burk körsbärstomater 1,5 dl matlagningsgrädde 2 dl creme fraîche 1 dl vatten 1 msk soya 2 msk sweet chilisås 2 msk kycklingfond 150 g riven ost Salt & peppar Grillkrydda Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader och hacka alla grönsaker samt kycklingen. Stek svampen i en torr stekpanna tills den är genomstekt och ställ åt sidan. Stek kycklingen och krydda med grillkrydda. Stek tills kycklingen fått en gyllene yta och lägg kycklingen i en ugnsfast form. Häll över stekt svamp samt hackad paprika och purjolök. Salta & peppra. Sås: Blanda matlagningsgrädde, crempa och vatten i en bunke. Vispa ihop och addera sweet chilisås, kycklingfond och soja. Häll över såsen på kycklingen och grönsakerna. Toppa med riven ost och ställ i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut formen efter 10 minuter och lägg på körsbärstomaterna. Käka ihop med ris eller pasta och en god sallad 😋.