<p class="p3"><span class="s2">Hittade vår lergryta längst in i ett skåp. Hade glömt bort att vi hade den så blev så himla glad! Älskar mat som tillagas länge, har redan hittat en massa recept som jag vill testa i lergrytan.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">För fyra portioner: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">1 kg kycklingfilé</span></p> <p class="p3"><span class="s2">800 g potatis</span></p> <p class="p3"><span class="s2">4 morötter </span></p> <p class="p3"><span class="s2">125 g haricots verts (fryst)</span></p> <p class="p3"><span class="s2">1 tärning hönsbuljong</span></p> <p class="p3"><span class="s2">En halv citron</span></p> <p class="p3"><span class="s2">3 dl matlagningsgrädde</span></p> <p class="p3"><span class="s2">100 g ost (valfri sort)</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Salt</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Vitpeppar</span></p> <p class="p3"><span class="s2">Soja </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Olivolja </span></p> <p class="p3"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p3"><span class="s2">Lägg lergrytan i blöt ca en timme. Skala och skiva potatis och morötter. Gnid in kycklingfiléerna med salt, peppar, soja och olivolja. Lägg potatis, morötter och smulad buljongtärning i grytan. Krydda med salt, peppar och pressad citron. Häll över matlagningsgrädde och lägg kycklingen ovanpå. </span></p> <p class="p3"><span class="s2">Ställ lergrytan med lock på längst ner i en kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt stå i ca 1 timme. Ta ut grytan och lägg haricots verts och ost. Sätt tillbaka mitt i ugnen utan lock i ca 15 minuter.</span></p> <p class="p3"><span class="s2"> </span></p>