Den här kikärtsgrytan är så otroligt god. Smakrik och len på en och samma gång. Jag åt detta till lunch och gjorde matlådor av resten så att det räcker till mer lunch till mig under veckan. Visste du att kikärtor har massor med positiva effekter för hälsan? Och att det är en superkälla till protein? Det passar egentligen helt perfekt för den som vill minska/utesluta animalier ur kosten. För fyra portioner behöver du: 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 tsk gurkmeja 1 tsk kajennpeppar 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 lime, finrivet skal och saft 4 tomater, i bitar 1 burk kokta kikärtor, ca 400 g 150 g bladspenat Salt Gör såhär: Hacka löken och pressa vitlöken. Stek lök, vitlök, gurkmeja och kajennpeppar i olivolja i någon minut. Häll i kokosmjölk, salt och finrivet limeskal och koka kraftigt i ca 5 min. Tillsätt tomater, kikärtor och spenat under omrörning. Pressa i limen och låt grytan koka ytterligare någon minut😋.